VZW Oudervereniging

Landelijke Steinerschool Voeren

De oudervereniging vormt samen met het leraren team de dragende kracht achter onze school.

De Oudervereniging vertegenwoordigd de ouders van onze schoon en stelt zich tot doel de Landelijke Steinerschool Voeren in alle opzichten te steunen en te helpen zich verder te ontwikkelen. Dit in nauwe samenwerking met het schoolbestuur.
Deze ondersteuning houdt in:
-Het verenigen van alle ouders, vrijwilligers en dagelijks pedagogisch (mede) verantwoordelijken (verder kortweg genoemd 'de ouders') van de kinderen die ingeschreven zijn op de Landelijke Steinerschool Voeren, alsook het sensibiliseren en informeren van (nieuwe) ouders en vrijwilligers ivm de eigenheid van de Steinerpedagogie en het belang van de ouderparticipatie en -ondersteuning daarin.
-Het stimuleren van de leden om initiatieven te nemen en te ondersteunen met als doel de binnenschoolse en buitenschoolse werking van de Landelijke Steinerschool Voeren te helpen dragen waar de overheidssubsidies en –diensten ontoereikend blijken om de doelstellingen van de Steinerpedagogie te realiseren. Deze ondersteuning kan praktisch zijn, organisatorisch, financieel, dmv inbreng van vrijwillige diensten, enz. De vereniging heeft hiertoe werkgroepen opgericht.


Met onze oudervereniging willen we de verdere ontwikkeling van onze school stimuleren en verdiepen.

Voor het nalezen van de Statuten klik hier

fullsizeoutput_3eb5.jpeg
Nieuwsbrief
  • Grey Facebook Icon

Kwinten 43, 3790 Sint-Martens-Voeren