ons Team

Jolien

Kleuterjuf
...
 
Ik ben Jolien Triepels. 
In de Landelijke Steinerschool Voeren werk ik als kleuterjuf. 
Aangezien ik al lang werkzaam ben in het onderwijs, is dit initiatief een uitdaging om Steiner onderwijs vorm te geven in én met een natuurlijke, 
landelijke omgeving.
 
Vera
Kleuterjuf
...
 

Werkend binnen christengemeenschapkampen, kinderopvang, logeeropvang voor kinderen met autisme/syndroom van down zag ik steeds weer hoe ontspannen de kinderen worden in het buitenzijn. Dat er een elementaire behoefte is aan buitenzijn, ontdekken en bewegen. In de natuur is differentiatie, veelzijdigheid, ruimte en uitdaging aanwezig. Dit als basis voor het werk, daarbij de creativiteit, het samenzijn, spel en verhalen integreren maakt mij enthousiast.. Afgelopen jaar heb ik de deeltijd groenteteelt-opleiding aan de Warmonderhof (NL) gevolgd met als doel dit vakgebied te combineren met mijn achtergrond in het onderwijs. De samenkomst vond ik terug bij de Landelijke Steinerschool Voeren.

 

Gera

 

Onderwijsassistent en verpleegkundige 
...

Samen met mijn man en 2 zonen (klas 1 en 3) woon ik in Oost-Maarland. 

Onze keuze voor deze school komt voort uit een zoeken naar een open ruimte, letterlijk en figuurlijk, zodat onze kinderen tot bloei kunnen komen wat er in hun verscholen zit. 

Ik vind inspiratie in het samen in de natuur zijn, samen werken en delen. 

Iedere maandag ga ik mee als begeleiding bij de peuter-kleutergroep, ben ik pauzewacht bij de basisschoolkinderen en pak ik tussendoor allerhande praktische zaken in en om de school aan. 

Daarbij volg ik de 3-jarige Vlaamse lerarenopleiding in de steinerpedagogische opvoedkunst bij EduArta om mij verder te verdiepen in deze bijzondere vorm van onderwijs en levenskunst.

 

Jill

Leerkracht klas 1
 
...

Net als thuis is de klas een warm nest waar elk kind zich welkom voelt. 

Waar er ruimte is om te ontdekken en waar we leren door te doen. 

We werken in én met de natuur. 

Zo maken we van onze klas een plek waar kinderen de kans krijgen hun persoonlijkheid, talenten en mogelijkheden voluit te ontplooien.

Amelie

Leerkracht

...

In de Landelijke Steinerschool Voeren werk ik als juf van het eerste leerjaar.
Onlangs ben ik ook afgestudeerd aan de

toneel academie van Maastricht als docent regisseur. In mijn vorig job als leerkracht en bij kinderopvang, ben ik in aanraking gekomen met de Steiner pedagogie.
Deze ligt mij nauw aan het hart. Doormiddel van verhalen, drama en bewegen ga ik samen met de kinderen op reis
.

Wiel

Leerkracht 1

 

 

...

Een Kiemplant is onze school. En elk gezonde kiemplant wil groeien. Dankzij goede grond, licht en water. Deze drie wonen, in principe, in het leerplan van een Waldorf/Steiner school. Hierbij kunnen kinderen gedijen. Elk naar zijn/haar aard. Om wat nu nog verborgen ligt te wekken. Ook idealen; een noodzaak voor de toekomst. Hier werk ik graag aan mee.

Catoke

Regisseur, Masseur en Begeleider ceremoniële cirkels

...

Ik ben Catoke, samen met mijn man Joos hebben we een dochter van 4 Jaar.

We wonen in Sint-Martens-Voeren. 
Toen ik hoorde van het initiatief van deLandelijke Steinerschool Voeren ging mijn hart sneller kloppen.
Ik werd blij van het feit dat er een groep mensen is, die met zulke mooie intenties, wil bouwen en vormgeven aan een thuis voor kinderen en tegelijkertijd de gemeenschap die daar bij hoort. 
Het buiten zijn, bewegend leren, ecologie en de holistische blik, daar wil ik maar al te graag aan bijdragen.

 

Renske
Oudervereniging
en secretariaat
...
Samen met mijn man en 3 kinderen (8,7+ 4 jaar) wonen we in Sint-Pieters-Voeren.
Ik zet me graag in voor een school waar er bewust wordt omgegaan met de aarde, bruggen worden gebouwd tussen verschillende culturen en authentieke zelfbewuste wereldburgers kunnen groeien!
Anthonie
Ingenieur, 
adviseur in proces verbetering 
...

Een school waar je leert met hart, hoofd en handen, en waar buiten zijn en de seizoenen ervaren een wezenlijk deel van vormt. Waar bewegend wordt geleerd je te verhouden tot de wereld om je heen. Waar je je eigen ik en talenten kunt ontdekken en ontplooien en waar je leert samen te werken met andere ikken en talenten. Waar je je eigen balans tussen hart , hoofd en handen kunt ontwikkelen, in harmonie met de wereld om je heen, en waar je kunt ontwikkelen tot vrij denkend mens. 

Onze vier kinderen hebben allen de Steiner school doorlopen t.e.m. de bovenbouw; nu gun ik mijn kleinkinderen en hun generatie ook zo’n weg, zodat zij de wereld nieuwe impulsen kunnen geven. Daar zet ik mij samen met deze groep geweldige mensen voor in.

Inspirators en Medewerkers

Laura

Kunstenares en Bouwbioloog
...

Een harmonische leeromgeving is het halve werk!

De juiste locatie en bouwstoffen besparen energie op alle niveaus. 

Ik wil bouwen aan een school die tot in alle details een ondersteunende en een veilige basis vormt.

Roos

Bloemenboer en Ondernemer.

 

...

Met deze school hopen we een bijdrage te leveren aan het kostbare zaadje wat elk kind in zich draagt. Zodat elk kind op zijn eigen wijze tot bloei kan komen. 
Tijdens mijn zwangerschap van mijn dochter wist ik dat deze school er moest komen. Een school die mogelijkheden geeft om de levenskrachten te versterken en tevoorschijn te laten komen. Voor een gezond en heel kind, en zo voor een betere aarde!  

Nieuwsbrief
  • Grey Facebook Icon

Kwinten 43, 3790 Sint-Martens-Voeren